eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjenormy pracy - ile kucharek na 100 osóbRe: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: Tomasz Kaczanowski <kaczus@dowyciecia_poczta.onet.pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    Subject: Re: normy pracy - ile kucharek na 100 osób
    Date: Thu, 02 Sep 2010 09:11:44 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 34
    Message-ID: <i5nine$iuo$1@news.onet.pl>
    References: <4c7eb05e$0$27046$65785112@news.neostrada.pl>
    <d...@l...googlegroups.com>
    <4c7ebd05$1@news.home.net.pl>
    NNTP-Posting-Host: aqo162.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1283411503 19416 83.17.174.162 (2 Sep 2010 07:11:43 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Thu, 2 Sep 2010 07:11:43 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.24 (Windows/20100228)
    In-Reply-To: <4c7ebd05$1@news.home.net.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:236943
    [ ukryj nagłówki ]

    BQB pisze:
    > glos pisze:
    >> On 1 Wrz, 21:58, "pawelj" <p...@o...pl> wrote:
    >>> Witam.
    >>> Czy są takie przepisy, które regulują ilość osób zatrudnionych w
    >>> kuchni ?
    >>> Chodzi mi konkretnie o kuchnię w przedszkolu / szkole w której gotuje
    >>> sie
    >>> dla 100 osób.
    >>>
    >>
    >> to jeszcze w jakichs szkolach sie gotuje, a nie korzysta z
    >> zewnetrznego cateringu?
    >
    > Wiele takich szkół jest, osobiście wiem o pięciu w mojej okolicy i nie
    > jest to nic dziwnego.
    > Jeśli to typowo szkolny obiadek np dla podstawówki, to skoro na jakimś
    > weselu 100 osobowym wyrabiają się 2 kucharki i 3 kelnerów pichcąc
    > nonstop, ciągle donosząc do stołów i z nich zabierając, to nie sądzę,
    > aby w szkole, gdzie przygotowywany jest zazwyczaj jeden posiłek była
    > potrzeba w większej ilości niż 2 osoby, chyba, że stołówka jest
    > wykorzystywana do czegoś innego jeszcze gdy nie są podawane posiłki.


    3 kelnerów na 100 osób, to kiepska impreza, logistycznie ciężko
    dopracować, aby się wyrobili.
    Jeśli chodzi o gotowanie, podczas wesela - czesto wystarcza jeden
    kucharz, bo większość jedzenia przygotowywane jest wcześniej, później to
    tylko robi się specjały i odgrzewa resztę.


    --
    Kaczus
    http://kaczus.republika.pl

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1