eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

PracaGrupypl.praca.dyskusjeCiekawostka słowna w ofercie :-))Re: Ciekawostka słowna w ofercie :-))
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
    -for-mail
    From: "derek" <d...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.praca.dyskusje
    Subject: Re: Ciekawostka słowna w ofercie :-))
    Date: Wed, 16 Feb 2005 22:29:42 +0100
    Organization: news.onet.pl
    Lines: 50
    Sender: d...@p...onet.pl@nat-240-24.man.bydgoszcz.pl
    Message-ID: <cv0e0v$j00$1@news.onet.pl>
    References: <cut0pd$pli$1@news.onet.pl> <j...@4...net>
    NNTP-Posting-Host: nat-240-24.man.bydgoszcz.pl
    X-Trace: news.onet.pl 1108589407 19456 82.146.240.24 (16 Feb 2005 21:30:07 GMT)
    X-Complaints-To: a...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: 16 Feb 2005 21:30:07 GMT
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4942.400
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4942.400
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.praca.dyskusje:141981
    [ ukryj nagłówki ]

    CIP natomiast oznacza mycie w obiegu zamkniętym.
    Nie znam szczegułów technologicznych , ale wiem że do instalacji podłącza
    się specjalną stację mycia, która wymusza/umożliwia takie właśnie mycie.
    Wymagane są specjalne środki myjące z odpowiednimi atestami (sprzedawane
    min. przez firmę Impuls bądź Henkel np:
    http://www.impuls.pl/produkty/przem_wod/cipalkalit.h
    tml).

    pozdrawiam

    Użytkownik "Kyniu" <k...@U...poczta.gazeta.pl> napisał w wiadomości
    news:jozxril1neet.48ge13813t1x.dlg@40tude.net...
    > Tue, 15 Feb 2005 15:23:37 +0100, na pl.praca.dyskusje, J&B napisal(a):
    >
    > > - znajomość technologii mycia CIP
    >
    > W skrocie - systemy mycia w obiegu zamknietym.
    >
    > > - znajomość systemu HACCP mile widziana
    >
    > Hazard Analysis and Critical Control Point - Analiza Zagrożeń i
    Krytycznych
    > Punktów Kontroli.
    >
    > Za EuroInfo:
    >
    > Skrót HACCP pochodzi od określenia w języku angielskim (Hazard Analysis
    and
    > Critical Control Points), które tłumaczy się jako Analiza Zagrożeń i
    > Krytyczne Punkty Kontroli. Oznacza system organizacji działania w firmach
    > mających do czynienia z żywnością, służący zapewnieniu bezpieczeństwa
    > zdrowotnego tej żywności. System HACCP jest uznawany za najskuteczniejsze
    > narzędzie pozwalające zagwarantować, że żywność nie ulegnie skażeniu lub
    > zanieczyszczeniu i będzie bezpieczna dla konsumenta.
    >
    > ____________________________________________________
    ________
    >
    > No i raz jeszcze napisze swoje - skoro ktos nie rozumie ogloszenia (jezyk,
    > terminologia, etc.) to znaczy to jedno - nie jest to ogloszenie dla
    > czytajacego.
    >
    > Kyniu
    >
    > --
    > _ __ _
    > | |/ / _ _ _ (_)_ _
    > | ' < || | ' \| | || |
    > |_|\_\_, |_||_|_|\_,_|
    > |__/


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1