-
1. Data: 2003-06-05 13:04:06
Temat: Kuchnia i kontrola sanepidu.
Od: "Gonthar" <N...@a...int.pl>
Witam!
Pracuję jako kucharz w restauracji. Na piętrze (nad lokalem) są
pomieszczenia mieszkalne gdzie mieszkają właściciele. Często jest tak, że
jakieś produkty swoje prywatne zostawiają na dole u mnie w jakiejś szawce,
bo im się nie chce zanosić tego do góry. Ostatnio wpadła kontrola sanepidu.
Wszystko było w porządku, oprócz dwóch koncentratów, które straciły juz
dawno ważnośc. Oczywiście szef zwalił sprawę na mnie. Rzecz niemożliwa, bo
ostatnio z praktykantem sprawdzaliśmy wszystko na kuchni (niedalej jak
miesiąc temu) więc jestem pewien swego.
To nie wszystko. Szef powiedział, że z mojej pensji odtrąci 100 zł. w
związku z czym mam pytanie do was.
Czy szef może obciążyć mnie takimi kosztami? Czy robi to sanepid? Bo gdy
poprosiłem o protokół z kontroli rzucił tylko "później, później" i szybko
zmienił temat każąc mi robić porządek :P
Nie zabardzo chciałbym stracić 100 zł z mojej i tak małej wypłaty :-(