Kto szuka:
Centralna Baza Ofert Pracy
Stanowisko:
PEŁNOMOCNIK DS. BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
Lokalizacja:
Ostrowiec Świętokrzyski
świętokrzyskie
Opis stanowiska podany przez pracodawcę:
Numer oferty: StPr/24/1324
Obowiązki:
- Nadzór nad realizacją przyjętych w firmie celów Polityki Jakości;
- Opracowywanie, weryfikacja, wdrażanie i nadzór nad dokumentacją systemową;
- Konsultowanie dokumentacji wewnętrznych ( sprawdzanie i weryfikacja procedur, instrukcji, planów jakości, planów kontroli i badań, instrukcji roboczych);
- Weryfikacja zgodności funkcjonowania systemu z aktualnymi wydanymi SZJBŻ i wymaganiami aktów normatywnych wyższej rangi (ustawy, rozporządzenia);
- Koordynowanie zadaniami związanymi z SZJBŻ;
- Planowanie, organizowanie i przeprowadzanie audytów wewnętrznych;
- Przygotowanie firmy do audytów i kontroli;
- Bieżący udział w audytach i kontrolach na terenie zakładu,
- Nadzór nad realizacją zadań korygujących, analizowanie ich skuteczności, usuwanie przyczyn ich występowania;
- Nadzór nad procesem analizy reklamacji produktów;
- Zapewnianie skuteczności funkcjonowania systemu jakości oraz jego doskonalenia;
- Pełne systematyczne przeprowadzanie analizy funkcjonowania systemy i informowanie kierownictwa o jej wynikach, przygotowanie i organizowanie przeglądów;
- Bieżące wspieranie działu produkcji w kwestiach związanych z jakością;
- Ustalanie metod kontroli i pomiarów w całym ciągu technologicznym wytwarzanych wyrobów;
- Projektowanie stanowisk kontrolno-pomiarowych w przebiegu produkcyjnym danego wyrobu;
- Udział w spotkaniach HACCP;
- Koordynacja działań DDD;
- Współpraca z kierownikiem zakładu;
- Prowadzenie rozmów z klientami i odbiorcami na temat ich wymagań wobec jakości wyrobów;
- Opracowywanie dokumentów na podstawie wymagań klienta, norm i warunków technicznych;
- Organizowanie i przeprowadzanie szkoleń z zakresu bezpieczeństwa żywności.
Wymagania:Wymagania konieczne:
Umiejętności i uprawnienia:
- Prawo jazdy kat.B
- Biegła obsługa komputera - Umiejętność obsługi programów MsOffice
- Język angielski w stopniu komunikatywnym
- Umiejetność pracy w zespole.
Wykształcenie:
- wyższe (w tym licencjat), kierunek: Technologia żywności lub pokrewne
Pozostałe wymagania:
- Znajomość obowiązujących przepisów prawa w zakresie bezpieczeństwa żywności, znajomość zasad oraz procedur związanych z normą ISO 22 000.Umiejętność analitycznego myślenia, kreatywność.
Miejsce pracy: Samsonowicza 40, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, powiat: ostrowiecki, woj: świętokrzyskie
Rodzaj umowy: Umowa o pracę na czas określony
Wymagane dokumenty: -
Sposób aplikowania: bezpośrednio do pracodawcy
Kliknij przycisk Aplikuj, aby poznać szczegóły oferty
Kontakt do pracodawcy:
Kliknij tutaj, aby skontaktować się z pracodawcą lub wysłać swoje CV »