Kto szuka:
BZK Sp. z o. o. i Wspólnicy Sp. k.
Stanowisko:
Dyrektor Zakładu Zbożowego (technolog młynarstwa)
Lokalizacja:
Teresin
mazowieckie
Opis stanowiska podany przez pracodawcę:
Zakres zadań:
Zarządzanie, koordynacja i nadzór nad operacyjnymi procesami produkcyjnymi w Zakładzie Zbożowym i zapewnianie maksymalizacji ich efektywności, w tym:
- Opracowywanie i wdrażanie strategii produkcyjnej oraz zapewnienie realizacji planu produkcji zgodnie z przyjętymi założeniami.
- Organizowanie działalności Zakładu w zakresie utrzymania niezawodności procesów produkcji od momentu planu do przekazania produktów do magazynu wyrobów gotowych (terminowość, jakość, zgodność z procedurami, przepisami i normami).
- Kierowanie zespołem w obszarach produkcji, gospodarki magazynowej i surowcowej, badań i kontroli jakości, ochrony środowiska. Nadzór nad szkoleniem, motywacją i rozwijaniem personelu.
- Monitorowanie i kontrola budżetu Zakładu, identyfikowanie obszarów do oszczędności i optymalizacji kosztów.
- Zapewnienie przestrzegania przepisów i standardów związanych z produkcją spożywczą, w tym kwestii bezpieczeństwa, ochrony środowiska i zrównoważonego rozwoju.
- Zapewnienie prawidłowej realizacji procesów produkcyjnych pod kątem jakościowym i technologicznym, aby wszystkie produkty spełniały ustalone standardy.
- Wdrażanie systemów zarządzania jakością, zapewniając zgodność z normami i standardami branżowymi.
- Zarządzanie inwestycjami w zakładzie produkcyjnym, identyfikując i oceniając nowe możliwości inwestycyjne oraz monitorując istniejące inwestycje.
- Optymalizacja działań w zakresie gospodarki magazynowej i surowcowej, w tym odpowiedzialność za prawidłowy przebieg skupu, przyjęcia i składowania surowca, zarządzanie zaopatrzeniem i zapasami, aby zapewnić ciągłość produkcji.
- Współpraca z innymi działami, takimi jak sprzedaż, finanse, w celu koordynacji działań i osiągnięcia celów firmy.
- Wprowadzanie wskaźników efektywności, analizowanie danych operacyjnych i finansowych w celu oceny wydajności oraz dostosowywania strategii.
Nasze oczekiwania:
- Doświadczenie zawodowe w branży produkcji spożywczej na analogicznym stanowisku - minimum 3 lata.
- Wykształcenie wyższe, preferowane o kierunku technolog młynarstwa.
- Umiejętność zarządzania zespołem oraz doskonałe umiejętności interpersonalne.
- Nastawienia na wspieranie rozwoju pracowników.
- Znajomość przepisów i standardów dotyczących produkcji spożywczej.
- Doskonałe umiejętności planowania, organizacji i podejmowania decyzji.
- Umiejętność pracy pod presją i podejmowania szybkich decyzji.
- Zdolność do analizy danych i wyciągania wniosków
- Umiejętność negocjacji i rozwiązywania konfliktów.
- Umiejętność zarządzania inwestycjami i wprowadzania wskaźników efektywności.
- Znajomość języka angielskiego na poziomie minimum komunikatywnym.
- Znajomość przepisów ppoż., BHP i Ochrony Środowiska dla zakładów produkcyjnych.
- Prawo jazdy kat. B.
Oferujemy:
- Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w stabilnym przedsiębiorstwie nastawionym na ciągły rozwój.
- Opieka medyczna.
- Narzędzia pracy - telefon, laptop, samochód służbowy.
- Możliwość udziału w szkoleniach i kursach finansowanych przez pracodawcę.
Kontakt do pracodawcy:
Kliknij tutaj, aby skontaktować się z pracodawcą lub wysłać swoje CV »