-
11. Data: 2004-10-05 21:25:22
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: krzysztofsf <k...@p...gazeta.pl>
Dnia Tue, 5 Oct 2004 23:17:18 +0200, MC <m...@g...pl> napisał:
> Użytkownik "Marcin Pęksa" <y...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:cjurqj$576$1@opal.icpnet.pl...
>
> Nikt nie doradził, zeby robił po prostu dobrą pizzę. Ot znak czasu.
>
Greg doradzil - dobra i wymiarowa.
--
pzdr. Krzysztof
## Szczecin - szukam pracy:##
##CV## http://kch.spec.pl ##
-
12. Data: 2004-10-05 22:29:39
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: gromax <g...@W...interia.pl>
> Nikt nie doradził, zeby robił po prostu dobrą pizzę. Ot znak czasu.
dla mnie to jest poza reklamą. jak zły produkt to i przy najlepszej reklamie
się nie sprzeda. no, chyba że jakiś wyjątek nie potwierdzający reguły
(vide: redmond i "mały śliski")
-
13. Data: 2004-10-06 07:16:40
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: "mangha" <R...@t...pl>
Bezpośrednie dotarcie do klienta jest najważniejsze i przynosi wymierne
rezultaty, tak więc - ładne ulotki ze 2 razy w miesiącu pod drzwi i do biur,
ciekawe i często zmieniające się aukcje promocyjne dopasowane do grupy
docelowej - inne do firm, inne do domów.
Cena odpowiednia do jakości
Powodzenia
--
mangha
....................................................
........
May we live long and die out!
The Voluntary Human Extinction Movement
http://www.vhemt.org/
-
14. Data: 2004-10-06 14:26:55
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: Daniel <d-wasyl@NO_SPAM.gazeta.pl>
mangha napisał(a):
> Bezpośrednie dotarcie do klienta jest najważniejsze i przynosi wymierne
> rezultaty, tak więc - ładne ulotki ze 2 razy w miesiącu pod drzwi i do biur,
> ciekawe i często zmieniające się aukcje promocyjne dopasowane do grupy
> docelowej - inne do firm, inne do domów.
> Cena odpowiednia do jakości
> Powodzenia
>
Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to sama
się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)
-
15. Data: 2004-10-06 14:50:38
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: Wieslaw Bicz <W...@o...pl>
Daniel napisał:
> Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to
> sama się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)
Tak się składa, że mam trochę doświadczeń z pizeriami w różnych krajach
i mogę powiedzieć tylko tyle: W Polsce nie spotkałem jeszcze pizzerii z
przyzwoitą pizzą. Smak tego, co polskie pizzerie oferują można co
najwyżej porównywać z tym, co oferują amerykańskie sieci, takie, jak
Pizza Hut, znane powszechnie z silnej reklamy i kiepskiego smaku. Może
po prostu zorientować się, z czego wynika niezrównany smak pizzy we
Włoszech (szczególnie na przykład na Sycylii), albo choćby znośny we
włoskich pizerriach na terenie Niemiec i spróbować choćby się do takiego
poziomu zbliżyć. Podejrzewam, że wtedy nie będziesz się mógł opędzić od
klientów nawet nie robiąc reklamy. Przylecą znęceni samym zapachem.
Wieslaw Bicz
-
16. Data: 2004-10-06 15:25:22
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: Samotnik <s...@s...eu.org>
<W...@o...pl> napisal(a):
>> Jeżeli pizza jest dobra: czyli nie oszczędzacie na doatkach itp to
>> sama się rozkręci. muso byc dobra i juz i musi jej być dużo :)
>
> Tak się składa, że mam trochę doświadczeń z pizeriami w różnych krajach
> i mogę powiedzieć tylko tyle: W Polsce nie spotkałem jeszcze pizzerii z
> przyzwoitą pizzą. Smak tego, co polskie pizzerie oferują można co
> najwyżej porównywać z tym, co oferują amerykańskie sieci, takie, jak
> Pizza Hut, znane powszechnie z silnej reklamy i kiepskiego smaku. Może
> po prostu zorientować się, z czego wynika niezrównany smak pizzy we
> Włoszech (szczególnie na przykład na Sycylii), albo choćby znośny we
> włoskich pizerriach na terenie Niemiec i spróbować choćby się do takiego
> poziomu zbliżyć.
Dokładnie. Np. w Chorwacji robią wszędzie zawodową pizzę - jadłem
dziesiątki razy i zawsze była super, raz mniej raz bardziej. Cienkie
ciasto + dużo dodatków + lekko słonawy smak całości... To u nas się
utarło, że ciasto musi być jak najgrubsze, a potem mamy takie pizze
zapychacze, które ledwo da się ugryźć...
--
Samotnik
www.zagle.org.pl - rejsy morskie
-
17. Data: 2004-10-06 16:11:21
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: gromax <g...@W...interia.pl>
wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
dworca.
prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)
-
18. Data: 2004-10-06 16:44:59
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: Samotnik <s...@s...eu.org>
<g...@W...interia.pl> napisal(a):
> wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
> dworca.
>
> prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)
Dobra pizza, ale to jednak nie to o co chodzi... ;)
--
Samotnik
www.zagle.org.pl - rejsy morskie
-
19. Data: 2004-10-06 17:26:06
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: Wieslaw Bicz <W...@o...pl>
gromax napisał:
>wiem,że to nie sycylia ale polecam pizzerię roma we wrocławiu, w pobliżu
>dworca.
>
>prawie zawsze jak jestem we wrocku to do niej zaglądam (poza spiżem w rynku)
>
>
To chyba najlepsza pizzeria we Wrocławiu, ale jednak bardzo odstaje
nawet od średniej niemieckiej. Kiedyś była jeszcze lepsza, na
Pomorskiej, mieli nawet kucharza Włocha, ale to już zamierzchła przeszłość.
--
Wieslaw Bicz
---------------========== OPTEL sp. z o.o. ===========---------------
------===== R&D: Ultrasonic Technology/Fingerprint Recognition ====------
ul. Otwarta 10a PL 50-212 Wroclaw Tel.:+48 71 3296854 Fax.:+48 71 3296852
--------==== mailto:W...@o...pl -=- http://www.optel.pl ====-------
-
20. Data: 2004-10-07 09:02:02
Temat: Re: Czy macie pomysły na rozkręcenie firmy ?
Od: "_Normanos_" <n...@w...SPAM-SUXX.pl>
Marcin Pęksa napisał(a):
> Od kilku dni jestem (ech brzmi dumni) współwłaścicielem pewnej
> pizzeri na telefon. Jak na razie interes idzie ledwo, ledwo (plus
> jest taki, że owa pizzeria działa już od pewnego czasu tak więc
> klienci są ale na razie wszystko jest na granicy opłacalności).
> Narazie łądujemuy kasę w ulotki i w radio ( radio ruszy niedługo).
> I tu mam do szanownych czytelników pytanko. Czy macie pomysły jak
> można rozruszać ową pizzerię ? Co zrobić żeby zwabić klienta ? Czy
> reklama w radio jest na tyle skuteczna żeby sprzedaż podskoczyła
> :) ? A może macie pomysły na jakiś nietypowy marketing :) ?
masz szczescie dobrze trafiles ;-) ze wzgledu na dziwny tryb zycia
jestem stalym klientem miejscowych pizzeri, na miesiac jest tego
kilka(nascie?) ;).
napisze ci co mnie irytowalo w poprzednich pizzeriach i dlaczego
zmienilem na nowa (ktora tez nie jest bez wad):
1. pizza przyjezdzala zimna (#$@#$) - niedopuszczalne, natychmiast
zmienilem pizzerie. rozwozenie pizzy 'pizdzikami' nie ma sensu.
2. pizza przyjezdzala po 45-60 minutach - zdazylem juz wypic cale wino
;-) lub piwo...
3. dobre ceny, niezly wybor, pyszne pizze. obecnie korzystam juz z 6
pizzeri w moim miescie i dopiero teraz moge powiedziec, ze jem cudownie
pyszna pizze. poprzednie byly albo kiepskie albo tylko wporzadku.
4. wybor dodatkowego zarcia. wprawdzie nigdy nie zamawiam ale zawsze
sie zastanawiam ;-) za to BAR SATALKOWY to podstawa. Tylko cos
konkretnego. kiedys zamowilem salatke szwedzka a dostalem kupke ogorkow
w plasterkach, bez sosu, bez niczego... bleee... no i niech te salatki
kosztuja z piataka a nie po 10 zeta za takie male porcje... odchciewa
sie zamawiac.
5. promocje. ja na kazdym kartonie pizzy mam kupon. po zebraniu 3 mam
mala pizze, 5 - srednia a 8 - duza. wymieniam tylko na duze. of coz to
za darmo. jak dla mnie to najlepsza promocja.
6. prosze kup sobie komputer!!!!!!! szlag mnie trafia jak za kazdym
razem musze podawac swoje dane, adres, telefon. zadna pizzeria w moim
miescie nie wklepuje tych danych do bazy... nie wiem ustawa cos
zabrania czy co (pewnie mozna obejsc...). kiedys jak dzownilem do pizzy
hut (jezu.. tak drogo a tak srednio) to tylko podawalem nr telefonu i
skladalem zamowienie. nie mowiac o tym, ze to nie tylko ulatwienie dla
klienta ale super baza klientow dla ciebie. wybierasz tych ktorzy
zamawiaja najwiecej i oferujesz im najlepsze promocje i znizki. o
stalych klientow trzeba dbac. kiedys w polityce czytalem, ze stali
klienci generuja 30-40% zysku i warto o nich dbac (stad te wszystkie
programy - zbieraj punkciki).
7. zawsze zamawiam duza mafiozo (19 zeta, w srodku stawki) i do tego za
free dostaje mala margeritke. nawet smaczna. w poprzedniej pizzerii tez
zamawialem pizze w okolicach 20 zl i tez dostawalem mala gratis ale
byla kiepska: z cebula i zielonym groszkiem ;)
8. bron boze nie dodawaj wzorem jednej z pizzeri zimnego "sosu" w
torebkach. zimny ketchup to ja mam w lodowce. jak kiedys mi to
przywiezli to myslalem ze to zart... to jakis specjalista od marketingu
musial nad tym dlugo myslec...
--
=< Normanos >=< mailto: normanos(małpa)wp(kropka)pl >=---
"...Nie potrzebuje noża, nie mam żadnych celów zbrojnych,
nie mam bejzbola ni wideł gnojnych..." - Leniwiec
alt.pl.comp.wyszukiwarki - pozycjonowanie, wiedza tajemna